A weekend in paradise!


Låt mig berätta om min helg vilket också råkar vara min första roadtrip här i Kanada! På fredagen efter att killarnas lektion tog vi oss till downtown och hämtade våran hyrbil innan vi rullade till Wallmart. Där köpte vi mat för hela helgen och sen bar det av mot Ucluelet, Tofino! Bilresan var nog en av de häftigaste jag har varit med om. Vädret kan kan inte säga det samma om. Det regnade nästan konstant hela vägen vilket gjorde det dimmigt lite här och där. Första och sista biten var helt fantastisk. På sidorna av bilen tornade stora berg upp sig och det var skog överallt. Vi åkte även förbi fina sjöar och älvar. Vi stannade och åt på Tim Hortons och jag kan nu konstatera att de har den absolut bästa vaniljlatten jag någonsin druckit! Vi bytte förare och körde på sista biten. Ibland var det som att små moln kom emot oss när vi körde vilket var jättehäftigt. Det var också väldigt dimmigt vilket gjorde det hela väldigt mysigt. Killarna körde halva vägen var så jag slapp. Istället hade jag konfiskerat framsätet! Bilresan tog runt 6 timmar med stopp så när vi kom fram var vi ganska trötta. Vi bodde 18 pers i ett hus och Sanaz hade tagit det enda rummet med bara en dubbelsäng åt oss. 

Dagen efter tog majoriteten sig upp för att ge sig ut och hikea! De andra åkte och surfade men det är inget för mig. Vi promenerade genom en jättehäftig skog och det gick både upp och ner. Naturen var helt fantastisk och havet var väldigt fint och powerfull. Det tåls att tillägga att det regnade konstant den här dagen. Det tog oss runt 4 timmar att gå hela spåret och sen tog vi oss hem för en paus. 
Efter att vi käkat lunch var vi några stycken som tog oss ut på en andra hike. Denna var om möjligt kanske mer fantastisk än den första. Det första vi såg var havet som slog emot klipporna. Vågorna var enorma och det var väldigt häftigt att va så nära något så kraftfullt! Vi stannade här ett bra tag innan vi tog oss vidare in i regnskogen. Den här rundan var lite kortare och när vi kom hem igen var vi helt slut! Jag lagade chicken alfredo till 13 pers och det tyckte de minsann om. Själv tyckte jag att det blev lite smaklöst. På kvällen drack vi öl och spelade spel. 

Morgonen därpå gick jag upp tidigt och lagade scones till allihopa. Det var väldigt uppskattat har jag märkt nu i efterhand. Om jag nämner ordet så spärrar folk upp ögonen och frågar när, var och hur de kan få några! Alex sa idag att det var det gjdaste brödet han har ätit här vilket var väldigt snällt sagt! När alla hade ätit klart packade vi in oss i bilarna och gav oss av till ett sista hiking ställe. Den här dagen hade vi faktiskt solen på våran sida vilket gjorde det hela lite trevligare. 
Vi tog oss sedan till Long Beach som även den var helt fantastisk. Och som ni kanske förstår på namnet så var den väldigt lång. Alex tog en gruppbild på oss med sin GoPro kamera vilket som ni kanske set blev väldigt häftigt. Vi begav oss sedan in till Tofino för att kolla runt och äta lunch. Jag åt en wrap som kan vara den godaste jag någonsin ätit! Även det här stället var fantastiskt för man kunde se bergen med snö på topparna i fjärran. Sen bar det av hemåt. Killarna turades om att köra igen och eftersom att det inte var dimmigt så kunde vi faktiskt se hur fint det var. Det var en helt fantastisk helg med mycket intryck och vi funderar på att åka tillbaka om ungefär 2 månader när vädret är bättre. Det var definitivt en roadtrip att minnas!

My temporary home


Förstår ni att jag bara har varit här i 2 veckor och jag har redan fått uppleva hur mycket som helst! Idag tittade solen fram när jag sprang mellan mina lektioner och ser ni hur fint det är!? Att jag får kalla det här för mitt hem just nu är helt fantastiskt. Huset jag bor i är det man ser till vänster på bilden men det ser i princip lika dant ut som det till höger. Det är så otroligt skönt att bo på skolan och ha nära till allting. Jag behöver inte längre gå upp 2.5h innan min lektion börjar utan jag klarar mig på en halvtimme om jag så vill. Måndagar är mina värsta dagar då jag har tre lektioner och den första börjar 10.00 och den sista slutar 21.20. Men vad gör det? Jag är glad endå! Problemet är bara att jag måste börja träna igen för jag är inte trött på kvällarna. Går och lägger mig alderöes för sent men lyckas endå ta mig upp i tid på något konstigt höger och vänster. Imorgon blir det sovmorgon och kvällslektioner. Vi hörs!

Blue and yellow!


Igårkväll gick vi på skollagens basket matcher. Tjejerna vann sin match men killarna förlorade med några få ynka poäng. Jag är i vanliga fall inget stort fan av basket men vid sånna här tillfällen är det ganska kul. Jag skulle väl egentligen säga att allt är kul när man har sina vänner med sig. Skol spirit är något som är väldigt stort här borta. Eftersom att Vikes färger är gult och blått så tog jag på mig min sverigetröja som jag lyckats få med mig. Något som inte synts på bilden är att vi har målat kinder och panna med blåa och gula sträck. Detta var första men absolut inte sista gången vi hejade på våra Vikes! 

First week done!

I fredags var det full rulle på campus! Det var fest i nästan vart enda cluster och jag har nog aldrig sett så mycket ungdomar på samma ställe. Det var en väldigt häftig upplevelse att få se det typiska studentlivet. Musik dunkade i alla hörn och vi spelade beer pong. Vi började kvällen på ett ställe och till slut var majoriteten av alla som var där utbytesstudenter. Sen gick vi till mina grannar och hälsade på men vi stannade inte så länge utan gick tillbaka till det första stället igen. Det blev en väldigt bra invigning av studentlivet!

På lördagen var jag och såg min första hockey match någonsin. Jag tyckte det var väldigt kul och jag satt hela tiden och hoppades på att de skulle filma mig på den stora tv-skärmen. När de väl gjorde det så hann jag självklart inte ta en bild på det... Så jag var lite besviken över det. Jag lyckades dock få en bild på våra pannor vilket inte riktigt var vad jag var ute efter. Det visade sig också att arenan låg precis bredvid hotellet jag bodde på innan jag flyttade in på skolan. 
I tisdags gjorde jag min svenska juridiktenta kl.6.30 på morgonen för att det skulle ske samtidigt som i Sverige. Det var väl inte allt för kul men nu är det gjort och jag är väldigt lättad. Även om det är ganska mycket som måste göras och läsas innan lektionerna här varje vecka så känns det inte så jobbigt. 

Idag är det tvättdag för våran del. Jag han kommit fram till att det kommer bli ganska dyrt att tvätta här så man får göra det så lite som möjligt. Varje maskin kostar 2$. Dock är de ganska stora så man kan trycka i betydligt mer än vad jag hade räknat med. Det känns bra att kunna göra vanliga saker igen och inte behöva plugga hela tiden. Även om tvätta kanske inte är det roligaste man kan göra. Snart har jag min sista lektion för den här veckan och jag välkomnar helgen med öppna armar!

Welcome to Victoria!


Jag har förstått att ni är lite nyfikna på mitt liv här så jag tänkte skriva en liten snutt. Det är ganska svårt för mig att hitta tid till det här just nu i början så jag hoppas att jag blir bättre senare. Jag kom fram till Victoria i fredags och jag är fortfarande förvånad över hur mycket det här stället liknat Twilight filmerna. 
De första två nätterna bodde jag på hotell med den största sängen jag någonsin sett! Jag promenerade i downtown för att kolla in området och på lördagen gick jag till min skola för att möta upp Sanaz som är den andra svenska tjejen från min skola. Vi checkade in i våra rum och sen tog hennes moster med oss ut och bjöd på lunch i downtown. Dagen efter var det orientering med alla utbytesstudenter vilket var väldigt kul. Jag har fått vänner som är från många olika ställen i världen bland annat Frankrike, Tyskland, Luxemburg, Spanien och Norge. Alla är så olika men samtidigt väldigt lika eftersom att vi alla är i samma situation. 

På måndagen hade jag mina första lektioner och efter det på kvällen så satt vi på pubben som finns här och drack öl. Det har blivit lite av ett samlingsställe för oss. Jag trivs jättebra vilket jag faktiskt är lite förvånad över. Det är inte speciellt svårt att ta sig runt på campus och mitt lokalsinne är för ovanlighetens skull på topp! Det känns redan som att jag har varit här jättelänge och att jag har känt de här människorna längre än 5 dagar. Igår bokade vi biljetter för att gå och se en hockey match på lördag så det blir spännande! Det kommer bli ett bra halvår det här!

RSS 2.0