Lördag!

Standard på lördagar är att gå upp kl.8 för att köra två pass på gymmet och sedan åka hem och äta. Det har blivit lite av en rutin och idag var inget undantag!

Den senaste veckan har gått snabbt. Jag hade det jättebra i Eskilstuna förra helgen och nu i veckan har det blivit mycket musik. I torsdags var det konsert och det var skitkul som vanligt! Idag skiner solen jag jag är på jättebra humör. Blogg.se appen funkar dessutom igen.


On my way!

Just nu sitter jag på tåget till Eskilstuna där jag ska hälsa på en kompis. Jag fick sällskap till stationen av Amanda och Stefani som skulle in till stan och fota. Därför slapp jag springa runt och leta efter rätt spår som en galning. Känner mig väldigt vuxen som åker tåg helt själv. Varje gång vi åker in i en tunnel får jag lock i öronen som man får när man flyger. 
 
Igår började jag skolan väldigt sent så då passade jag på att göra en specialfrukost till mig själv. Provade på att göra ugnsbakad gröt och det var väldigt gott kan jag berätta för er!

✔Check✔

Studentmössa
Studentklänning
Skor
Inbjudningar till motagning gjorda

Hasselnötssmör/nutella

Under de månader som har gått av det här året så har jag spenderat mycket tid i köket. Jag har läst på flera olika bloggar om att man kan göra egen nutella på hasselnötter. Jag har aldrig varit speciellt förtjust i nutella så jag tänkte att om man gör egen så kanske det blir godare. Idag spenderades därför halva dagen i köket för att göra min egen nutella. Jag trodde inte att det skulle fungera utan något flytande men det gjorde det!
 
Du behöver:
200g hasselnötter
2 msk Stevia eller vanligt strösocker
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Börja med att sätta ugnen på 200°C. Mät upp 200g hasselnötter och lägg på en plåt som du ställer in i mitten av ugnen. Rosta nötterna i 5-10 minuter. Var noga med att nötterna inte bränns!
Låt nötterna svalna liten innan du gnuggar dem i en handuk för att få skalen att lossna. Det går även att lägga dem i en burk med lock och skaka. Allt skal behöver inte lossna utan huvudsaken är att du får bort det mörkaste. Lägg nötterna i en matberedare och mixa i ca 10 minuter. Pausa ibland och skrapa ner från kanterna. Tålamod är väldigt viktigt! I början kommer det se ut som hackade nötter men efter ett tag släpps oljorna som finns i nötterna ut och då får blandningen jordnörssmörsliknande konsistens.
När blandningen ser ut som jordnötssmör har du två val. Antingen nöjer du dig med hesselnötssmör eller så blandar du i resten av ingredienserna och får en form av nutella. Smaka gärna av efter hand för att få den smak som passar dig bäst.
Häll upp smeten i en glasburk och förvara i kylskåp.
 
Smaken är inte alls lik nutella enlig mig utan det smakar mycket mer hasselnötter. Jag skulle därför kalla det hasselnötssmör med chokladsmak. Däremot tror jag att det passar väldigt bra till pannkakor och efterrätter!

RSS 2.0