A weekend in paradise!


Låt mig berätta om min helg vilket också råkar vara min första roadtrip här i Kanada! På fredagen efter att killarnas lektion tog vi oss till downtown och hämtade våran hyrbil innan vi rullade till Wallmart. Där köpte vi mat för hela helgen och sen bar det av mot Ucluelet, Tofino! Bilresan var nog en av de häftigaste jag har varit med om. Vädret kan kan inte säga det samma om. Det regnade nästan konstant hela vägen vilket gjorde det dimmigt lite här och där. Första och sista biten var helt fantastisk. På sidorna av bilen tornade stora berg upp sig och det var skog överallt. Vi åkte även förbi fina sjöar och älvar. Vi stannade och åt på Tim Hortons och jag kan nu konstatera att de har den absolut bästa vaniljlatten jag någonsin druckit! Vi bytte förare och körde på sista biten. Ibland var det som att små moln kom emot oss när vi körde vilket var jättehäftigt. Det var också väldigt dimmigt vilket gjorde det hela väldigt mysigt. Killarna körde halva vägen var så jag slapp. Istället hade jag konfiskerat framsätet! Bilresan tog runt 6 timmar med stopp så när vi kom fram var vi ganska trötta. Vi bodde 18 pers i ett hus och Sanaz hade tagit det enda rummet med bara en dubbelsäng åt oss. 

Dagen efter tog majoriteten sig upp för att ge sig ut och hikea! De andra åkte och surfade men det är inget för mig. Vi promenerade genom en jättehäftig skog och det gick både upp och ner. Naturen var helt fantastisk och havet var väldigt fint och powerfull. Det tåls att tillägga att det regnade konstant den här dagen. Det tog oss runt 4 timmar att gå hela spåret och sen tog vi oss hem för en paus. 
Efter att vi käkat lunch var vi några stycken som tog oss ut på en andra hike. Denna var om möjligt kanske mer fantastisk än den första. Det första vi såg var havet som slog emot klipporna. Vågorna var enorma och det var väldigt häftigt att va så nära något så kraftfullt! Vi stannade här ett bra tag innan vi tog oss vidare in i regnskogen. Den här rundan var lite kortare och när vi kom hem igen var vi helt slut! Jag lagade chicken alfredo till 13 pers och det tyckte de minsann om. Själv tyckte jag att det blev lite smaklöst. På kvällen drack vi öl och spelade spel. 

Morgonen därpå gick jag upp tidigt och lagade scones till allihopa. Det var väldigt uppskattat har jag märkt nu i efterhand. Om jag nämner ordet så spärrar folk upp ögonen och frågar när, var och hur de kan få några! Alex sa idag att det var det gjdaste brödet han har ätit här vilket var väldigt snällt sagt! När alla hade ätit klart packade vi in oss i bilarna och gav oss av till ett sista hiking ställe. Den här dagen hade vi faktiskt solen på våran sida vilket gjorde det hela lite trevligare. 
Vi tog oss sedan till Long Beach som även den var helt fantastisk. Och som ni kanske förstår på namnet så var den väldigt lång. Alex tog en gruppbild på oss med sin GoPro kamera vilket som ni kanske set blev väldigt häftigt. Vi begav oss sedan in till Tofino för att kolla runt och äta lunch. Jag åt en wrap som kan vara den godaste jag någonsin ätit! Även det här stället var fantastiskt för man kunde se bergen med snö på topparna i fjärran. Sen bar det av hemåt. Killarna turades om att köra igen och eftersom att det inte var dimmigt så kunde vi faktiskt se hur fint det var. Det var en helt fantastisk helg med mycket intryck och vi funderar på att åka tillbaka om ungefär 2 månader när vädret är bättre. Det var definitivt en roadtrip att minnas!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0