Year-End Banquet!


Fredagen den 27e Mars var det dags för våran avslutningsmiddag som skolan anordnade. Vi möttes upp allihopa på campus och tog en gruppbild på hela gänget. Det kändes lite som att vi skulle gå på bal eller något liknande för alla var så fint uppklädda. Sen tog vi oss ner till ett hotell i Downtown där det var fint dukat för oss. 
Jag hade lovat att jag skulle sjunga på Banquetten men samtidigt sa jag till alla mina kompisar att jag inte skulle det. När vi kom dit och såg schemat för kvällen ligga på borden så kunder jag ju inget annat än att erkänna att jag faktiskt skulle sjunga. Skolan hade hyrt en gitarr åt mig och det var väldigt kul att få spela igen. 

Ordet spred sig snabbt att jag skulle sjunga. De som inte visste att jag sjunger var ganska förvånade och de som visste tyckte det var jättekul. När det väl var dags för mig att sjunga satt vissa och gapade för att de var så förvånade. Något som jag uppskattade väldigt mycket var att när jag var klar fick jag stående ovationer av ett gäng. Det var väldigt uppskattat!!

Vi åt massor med god mat och efterrätt medan vi kollade på videor och foton. Christina som tar hand om alla oss utbytisar hade ordnat en fototävling, en most-likely tävling och satt ihop en dansvideo som vi filmat. Vi fick också ett diplom som bevis på att vi gått i skolan här en termin. När middagen började gå mot sitt slut tog vi massor med gruppbildet innan vi gav oss av på andra äventyr. 

Min favorit italienare Alessandro och jag
Jag och Sanaz <3

Jag och Lodine

Wojtek, Pietro, Federica, Heidi, Sanaz, Lodine, Ania, jag och Alex

Kota, Wojtek, Pietro, Lodine, Alessandro, Alex och Fred

Efter Banquetten drog vi oss vidare till Anias lilla lägenhet där vi förfestade innan efterfesten. Vi var rund 20 pers som trängdes i hennes lilla lägenhet men det var väldigt kul.

Det är ett väldigt fint gäng med utbytesstudenter som jag har fått lära känna här borta! Utan dem hade inte den här semestern blivit så fantastiskt bra som den faktiskt har varit!

Weird canadians and the Swedish waffle day!


Under helgen var det White party som vi givetvis gick på. Alla klädde upp sig i vitt och dansade hela kvällen. Vi fick glowsticks och alla lös i mörkret. Sanaz var i Seattle hos sin moster så det var ganska tomt här i början. Eftersom att jag inte pratat svenska på hela helgen var det väldigt svårt att göra det igen när hon väl var tillbaka. 

När vi var på White partyt lyckades jag på något sätt få blommor av två olika killar. Fråga mig inte hur men så var det i alla fall. Student som man är så fick jag göra det bästa av situationen och använda en vattenkanna som vas eftersom att jag inte hade en riktig. 
På onsdagen var det våffeldagen som ni kanske vet. Jag mötte därför upp Sanaz på Mystic Market för att äta våfflor. Vi fick göra det bästa av situationen eftersom att de inte har riktiga våfflor här. Istället slängde de på nutella, marsmallows, grädde och kaksmulor så att det skulle smaka s'mores. Det blev en kanadensist version av en svensk tradition. 

Sanaz, jag och Clemens bestämde oss för att dra nytta av det fina vädret så vi tog en powerwalk till Hillside Mall. När vi kom dit bestämde vi oss för att vi behövde spicea upp våra liv lite så vi köpte froyo som vi njöt av i solen innan vi gick hem igen. Det var destress week på campus så när vi kom tillbaka gick vi och klappade på massor med hundar i alla olika storlekar och former. 
På fredagen sprang vi The President Run runt Ring Road och sen tog vi oss till gymmet. Efteråt bjöd skolan på glass så vi traskade dit och blev glatt överraskade av att det var så pass avancerat. Man fick ett glas med glass och sen fick man slänga på hur mycket toppings man ville. Även detta avnjöts i solen. På kvällen var det The Year-End-Banquet men mer om det i ett annat inlägg!

Port Renfrew mini road trip!!


Alex, Camille, Alessandro, Clemens, Benedict, jag, Diederik, Ania, Tobias och Lodine!
I lördags gick jag upp tidigt för att åka på en liten mini roadtrip till Port Renfrew. Vi åkte i två bilar och det visade sig att ingen av oss hade någon aning om vad vi skulle göra där. Vädret var inte heller på vår sida till att börja med. När vi kom fram till själva staden stannade vi vid en fin strand. Jag skulle i och för sig inte kalla det för en stad utan det var mer en by. Jag och Lodine kom fram till att vi hade hamnat i the asshole of the world. Mitt ute i ingenstans helt utan täckning på mobilerna. 
Vägarna var väldigt dåliga eftersom att vi i stort sätt var ute i skogen och körde. Tobias, Diederik och några andra killar har köpt bilen jag åkte i och de är väldigt kära i den. De tyckte även att det var kul att köra rally både i gropar och i vattenpölar. 

Varje gång vi stannade för att gå ut ur bilen började det regna och varje gång vi satte oss i bilen igen för att åka vidare sken solen. Vi fick till och med vara med om en hagelskur här på stranden. Det var något som jag aldrig hade förväntat mig att få uppleva i Victoria av alla ställen. 

Camille, Alessandro och Ania

Alessandro, jag, Diederik, Lodine och Ania
Längs hela stranden låg enorma stammar som hade flutit upp från vattnet. Vi underhöll oss ett tag med att ta bilder på oss med huvudena mellan rötterna på träden. 
Vi åkte sedan vidare till Cowichan Lake, Cowichan River Provincial Park och Gordon Bay Provincial Park. Vi bestämde oss för att hikea två olika trails. Den ena var ganska platt medan den andra var hämskt brant! 

Det är väldigt häftigt hur naturen kan ändras så pass mycket trots att man bara åkt några kilometer åt ett annat håll. På vägen hem åkte vi genom Duncan vilket resulterade i att vi i stort sätt åkte längs kusten i en stor cirkel runt ön. 

Det här är nog den bästa bilden jag har sett hittills! Ni kanske tycker att det är samma bild som den som är i början men om ni tittar noggrant så kommer ni se att det inte är helt samma. Finn fem fel fast att det i den här bilden är nio fel. När vi tog bilden skojade Tobias om att han skulle klippa ut sitt ansikte och klippa in det istället för våra. Tror inte riktigt att någon förväntade sig att han skulle göra det men här har ni resultatet! Så himla rolig bild!!!

Half way mark!


Den här veckan har gått fort!! I tisdags hade jag min sista mid-term vilket var väldigt skönt. Nu har jag bara en jädrans massa uppsatser kvar innan tentorna drar igång. 
Mamma skickade paket från Sverige!
Det tar emot att säga det men ungefär hälften av det ätbara slank ner i magen under de två första dagarna. Woops! Men gott var det i alla fall! Fick också ett brev av Amanda på posten vilket var väldigt uppskattat! Älskar att få brev, speciellt när man är så långt hemmifrån! 

På onsdagen insåg jag att jag hade nått mitt half way mark! Det var 76 dagar sedan jag anlände i Victoria och 76 dagar kvar tills jag landar i Sverige igen. Egentligen borde jag kanske ha räknat från att jag åkte till Minnesota så riktigt halvvägs var det kanske inte. Jag insåg också att jag kommer få tillbaka väldigt mycket på skatten. Hej ny mobil! På kvällen träffades vi allihopa hos mig och spelade kortspel. Jag ska ta och köpa mig ett av de här spelen som jag kan ta med hem! Se upp där hemma kompisar för här ska det spelad kort!

På torsdagen storhandlade jag och Sanaz på Walmart. Vi hade inte räknat med att det skulle regna när vi kom ut och att vi dessutom missat bussen så vi satte oss på Donken och käkade tills jag nästan missade min lektion. På kvällen åkte jag med ett gäng till en pub och åt chicken wings till middag. Vi spelade musik bingo och man kunde vinna en gitarr. Tyvärr så lyckades ingen av oss göra det. 

På fredagen hamnade vi på ett all-you-can-eat sushi ställe. Vi åt sushi tills vi storknade och det var både gott och trevligt! Killarna åt som gamar och testade både den ena råa fisken efter den andra. De åt till och med rå bläckfisk!! Själv höll jag mig till det vanliga som inte såg läskigt ut. Någon middag den kvällen behövdes inte kan jag lova! På kvällen hittade vi efter 1 timmes promenad till en fest som inte var på campus. Vi var alla trötta och mätta så vi tog det lugnt för att orka ta oss upp och ut på äventyr den kommande morgonen istället!

1 month until next chapter starts!


Börjar med att berätta att idag är det exakt en månad kvar tills jag sitter på ett plan till Hawaii. Aldrig någonsin har jag haft några planer på att åka till Hawaii. Jag menar hallå, det är Hawaiivi pratar om!!! Dit åker man bara i filmer! Men man ska ju ta vara på all möjligheter man får här i livet så nu ska jag åka till Hawaii i en vecka!
Jag har varit riktigt duktig den här veckan och tagit mig ut och tränat på morgnarna. Både sprungit och promenerat faktiskt. På bilden har ni en av de stenar som finns runt om skolan med skolans namn på. Innan jag åker härifrån ska jag se till att få en bra bild med den. 

På torsdagen åkte Sanaz och jag till downtown och åt persisk mat till middag efter min lektion. Jag måste säga att det var väldigt gott och Sanaz var väldigt glad över att få äta riktig persisk mat efter X antal månader utan. 

På lördagsmorgonen tittade jag på Melodifestivalen samtidigt som jag försökte plugga till min sista mid-term. Pluggandet gick väl kanske inte så jättebra eftersom att jag ver mer intresserad av tvn men jag fick lite gjort i alla fall. 

Camille, Ania och Clemens 
På kvällen hade vi en mysig tacos middag hela gänget. Tjejerna stod i köket medan killarna satt i vardagsrummet och väntade. Att laga mat till 15 pers är inte speciellt lätt måste jag säga. I alla fall inte när det gäller att planera hur mycket man ska köpa. På bilden leker vi en lek vilket är anledningen till att alla sitter och ser jätteknasiga ut med kaninöron. 

Sanaz och Tobias gillade kakan väldigt mycket
Vid tolvslaget firade vi Clemens som fyllde 22! Vi firade med kaka och trevligt umgänge innan vi promenerade hem. Jag tror att det här var första helgen sen jag kom hit som vi inte festade. Det tar emot att säga det men det kändes väldigt konstigt att inte gå ut och dansa som vi alltid brukar göra!

March 8th!


Det var länge sedan jag skrev nu! Jag har fullt upp med de sista inlärningarna och presentationerna. Här på campus springer det runt massor med rådjur. Här väntar vi på bussen och såg då en hel familj äta gräs bakom oss. Jag passade på att ta en rådjursselfi!
På torsdagsmorgonen för två veckor sedan åkte jag, Sanaz, Lodine och Ania downtown till Jam Café för att äta brunch. Jag åt pulled pork pancakes vilket var väldigt annorlunda men också väldigt gott. Det hade en massa annorlunda saker på menyn så jag tänkte definitivt åka tillbaka, även om jag måste göra det själv! 

Efteråt turistade vi runt i downtown och promenerade runt parlamentet. Det är byggt åt fel håll så det som ni ser på bilden vilket man skulle kunna tro är framsidan är egentligen baksidan. Komplicerat, jag vet! Den här sidan är dessutom mycket finare än den egentliga framsidan så enligt mig var det bara bra att de byggde det åt fel håll. På bilden har vi mig, Sanaz (Sverige), Lodine (Frankrike) och Ania (Polen). På kvällningen åkte vi åter igen downtown för att fira en av våra kompisar som fyllde år. Vi hamnade på en ny pub där vi satt och drack drinkar hela kvällen. 
Ania, Lodine, Stefan, Sanaz, Camille, Diederik och jag!
På fredagen hade vi världens mysigaste barbecue på Anias rooftop. Solen sken på som bara den och jag tror att alla vi hade alldeles för mycket kläder på oss. Det var riktigt varmt i solen vilket vi inte hade räknat med. Vi grillade korv, hamburgare, kyckling och massa annat som vi sedan avnjöt tillsammans. Vi satt kvar tills solen gått ner bakom bergen och först då började vi dra oss hemåt. 

Tangy skötte grillen efter att killarna listat ut hur man tände den. 

Sanaz och jag njöt som bara den av all D-vitamin vi fick i solen!

Mitt fantastiska gäng med utbytesstudenter <3

På lördagen kastade vi färgpulver på varandra för att fira den indiska Holi festivalen. Vi hade väldigt kul och vi blev väldigt fina. Jag tog mig även friheten att gå runt så här ett bra tag efteråt så jag fick en hel del konstiga blickar efter mig. Men vad gör det vad alla andra tycker? Vi hade kul och njöt av solen även denna vackra dag!

Mao, Tangy, Sego och Kota!
På kvällen kom hela gänget över till mitt cluster för att förfesta innan vi skulle dra vidare ut. Vi spelade väldigt intensiva kortspel vilket var kul. Allt efter att tiden gick kom fler och fler människor. 

På söndagen mådde man som man förtjänade. Det blev totalstopp i våran toalett men det orkade jag inte ta hand om så jag gick till Residence Office och bad om hjälp. Jag mötte upp de andra nere vid Fisherman's Wharf och tittade på sälarna och åt lax tacos. Sen promenerade vi runt i downtown innan vi insåg att det var söndag och att allt hade stängt! Då var det bara att hoppa på bussen hem!


Already March!


Hallå där! Veckorna flyger fram alldeles för fort här borta och jag hänger knappt med! Förra veckan på måndagskvällen bestämde vi oss för att dra till Lucky's bar som har 90 tals kvällar på måndagar. Älskar att det springer runt fotografer och tar bilder om man vill. Därav bilden här ovanför. Resten av veckan bestod av plugg för min del. Jag bakade en äppelpaj en kväll men det var inte så gott utan vaniljsås. Det är något jag verkligen saknar från Sverige, lite gammal vanlig vaniljsås! Jag lyckades också ta mig till gymmet en gång och jag har fortfarande träningsvärk. Måste bli bättre på träningsfronten som det ser ut nu!
På torsdagskvällen var det knytis i samma cluster som Sanaz bor i. Jag tog med mig lite pepsi och drog dit senare eftersom att jag hade lektion. Det var väldigt kul att smaka på massa olika maträtter från hela världen. Efter det gick jag till Campus pubben som hade Buddy night. De bjöd på gratis chicken wings och nachos. Tyvärr var jag för mätt för att kunna njuta av det. Eftersom att det också var karaoke kväll ville min buddy jävlas med mig och skrev upp oss för att sjunga karaoke. Vad han inte visste var att jag faktiskt kan sjunga så gissa om han var häpen när han listade ut det och insåg att han inte var bättre än mig!

Maten som bjöds på under knytiset!

På fredagen åkte vi på ett houseparty utanför campus och där hade de en UV lampa och UV pennor som vi ritade med. De fester som är off campus är oftast roligare och man kan väl summera den här kvällen som att vissa hade roligare än andra. Jag såg inte så mycket av festen eftersom att jag såg efter en kompis som hade druckit en aning för mycket. Det gjorde dock inte så mycket. Vi hade roligt endå och när vi kom hem mitt i natten tyckte Sanaz att jag skulle göra pommes till henne. Det slutade med att vi halvvakna åt halvrå pommes. 

Lördagen var en härlig dag med strålande sol och blå himmel. Vi var ett gäng som gick och kollade på vår vän Diederik's field hockey match och njöt på läktaren i solen. På bilden ser ni ett gäng som spelar Quidditch! Precis som i Harry Potter filmerna springer de runt med kvastar mellan benen och gud vad vi skrattade när vi såg detta! Efter matchen, som de tyvärr förlorade, var vi några stycken som tog oss ner till Cadboro Bay och käkade lunch. På kvällen gick vi på bio här på campus och såg Birdman som fick en eller flera Oscars. Vi betalade inte ens 5 dollar och det var nog den konstigaste filmen jag någonsin har sett. It made no sense!!! 

I söndags var det plugg som gällde hela dagen. Om ni bara visste hur svårt det börjar bli för mig att använda mig av rätt meningsbyggnad när jag skriver på svenska. Det kanske ni redan har märkt. När jag behövde en paus fick jag för mig att städa så jag drog fram dammsugaren. Det visade sig dock att jag var tvungen att sopa först för att det över huvud taget skulle ge någon effekt. Jag hatar dammsugare!!! Körde både mitt rum, toan, hallen och vardagsrummet och herregud vilken skillnad det blev. Tror inte det någonsin blivit gjort här hemma sen jag flyttade in. 

Igår satt jag och Sanaz ute i vårsolen och njöt en stund medan vi pluggade. Vi satt till och med utan jacka vilket var väldigt härligt! Min sista lektion blev inställd så istället drog jag över till en kompis för lite musikterapi! Man kan väl säga att jag var in my happyplace just då! Gitarr musik är det det bästa jag vet! Vi turades om att spela och oj vad jag njöt. Kunde känna det ända ut i fingertopparna! It's good to have a friend with a guitar! Kände mig som en ny människa när jag gick därifrån så det var ett bra slut på dagen. Nu ska jag ta bussen till Wallmart i vårsolen!

RSS 2.0