29 Juni

Jag har inte de sista bokstaverna i alfabetet och jag orkar inte fixa det som jag gjorde i forra inlagget sa ni far forsoka lasa det har sa gott det gar. Det kanns som om jag har varit har hur lange som helst men det har faktiskt inte ens gatt tre dagar. Vi akte aldrig och kollade pa nagon staty, istallet tande vi en brasa pa tomten dar vi satt ett bra tag och bara snackade. Erick hade nagra av sina vanner har sa vi var nagra stycken. 
 
Gardagen var ganska galen. Det blev en ganska lugn dag, kvallen daremot var crazy! Forst akte jag med min vardmamma och vardpappa for att traffa nagra av deras vanner. De hade fyra vaningar i sitt hus och jag som tyckte att vi som bara har tre har manga. De var ganska galna och det blev en hel del skratt hela kvallen. Lite senare ville Erick att jag skulle fa vara med om en riktig amerikansk fest sa vi akte dit och det var faktiskt valdigt kul. Det blev en hel del skratt aven har och jag kom inte i sang for an kl.4 pa morgonen.
 
Idag har vi bara tagit det lugnt. Jag foljde med Erick och hans van for att kora lite froling, eller frisbee golf som vi skulle kalla det. Vi far se vad kvallen bjuder pa!

Framme!

Igår var en lång dag! Började dagen kl 5.15 vilket var en timme för tidigt men jag kunde inte sova längre. Första flygresan gick bra men den var väldigt lång. När jag kom fram till Chicago fick jag reda på att mitt flyg var inställt. Det var inget jag hade räknat med så jag sprang runt och grät som en borttappad hund medan jag försökte ta reda på vad jag skulle göra åt det. Fick ringa till en snäll dam som berättade att jag var ombokad till ett plan som skulle gå kl.11 dagen efter men hon bokade in mig på ett flyg 10.15 samma kväll istället. Jag stod även på väntelista till flera andra flyg fram tills dess men jag fick inte plats på dem. Mitt flyg var dock försenat till 11.45 sa totalt sätt spenderade jag nästan 12 timmar på Chicago O'Hare. Jag var vaken i 25 timmar och kom i säng vid 3 pm min tid, vilket är typ kl. 10 på dagen för er.
 
Jag har lånat Haeleys dator så jag har inga bilder jag kan visa. Idag är det i alla fall 30 grader och blå himmel. Huset är enormt och jag ska försöka visa er hur det ser ut någon annan gang. Jag sov ganska länge och sedan gick Haeley och jag på en liten prommenad med deras hund. Det verkar som att jag kommer vara mycket utomhus de kommande veckorna så jag gissar på att jag kommer bli rätt brun. Senare idag ska vi åka och kolla på en staty som tydligen är väldigt känd här i Minnesota. Jag ska kolla om jag kan få internet på telefonen sa att jag kan visa er bilder. Men det får bli en annan gång!

Förberedelser

Hur är det tänkt att jag någonsin ska kunna sova när jag vet vad som väntar? De senaste dagarna har jag packat, städat och fixat hela dagarna. Jag har handlat saker jag kan behöva, köpt presenter till min värdfamilj och försökt skrivit upp allt jag måste ha med mig. Idag har varit en lång dag och jag har varit otroligt rastlös hela tiden. Resfeber var det här! Vad gör man egentligen när det är mindre än 24 timmar kvar till avfart och fingrarna kliar som bara den? Just nu försöker jag fördriva tiden genom att bädda rent i sängen och fundera på om jag har glömt något. Förhoppningsvis har jag inte gjort det!


Lions Resestipendium 2013!

Jag tänkte inleda denna kategori med att berätta lite om resan jag ska göra. För er som inte vet det så vann jag Lions Resestipendium vilket betyder jag kommer spendera större delen av min sommar i Minnesota. Jag kommer  att vara borta i lite mer än 5 veckor och av dessa så kommer jag bo hos min värdfamilj i 4 veckor och vara på ett läger med andra ungdomar från olika länder i 1 vecka. Jag ska försöka uppdatera här så gott jag kan men framförallt har jag tänkt att jag ska försöka skriva vad jag gör om dagarna i en dagbok. Jag har aldrig varit bra på den typen av skrifter så vi får se hur det kommer gå. Jag kommer dessutom vara väldigt aktiv på Instagram. Där heter jag @Tettzor om ni vill följa mina äventyr även där. Som ni ser på bilden så skrev lokaltidningen en stor artikel om mig och min resa för några veckor sedan. Om ni inte har läst den och vill det så tror jag att tidningen går att hitta på nätet. Annars är det bara att zooma in på bilden och läsa där. Mer ingående information får ni under resans gång!

Sommarens projekt: Möblera om rummet dag 11!

Så här ser mitt rum ut för tillfället. Det fick bli en bild tagen med mobilen eftersom att jag inte har något program att redigera mina kamerabilder i för tillfället. Idag har det gått 11 dagar sedan jag började med mitt lilla projekt och anledningen till att det tagit så lång tid att göra så lite är för att jag var tvungen att tömma min externa hårddisk för att sedan formatera om den så att den passar i min nya dator. Sen var det bara att flytta tillbaka allt och nu är jag äntligen klar med det så nu får jag fortsätta. Jag var dessutom på landet under midsommarhelgen och hade det mysigt i värmen. Nu ska jag flytta bokhyllor!


Vad hände med tiden??

Det är nu mindre än en vecka kvar tills jag åker till Minnesota. De senaste nätterna har jag drömt konstiga saker om resan tex att jag fått fel biljetter eller att jag har glömt pass och andra viktiga papper hemma. Kan det betyda att jag börjar bli nervös kanske?? Jag tror nästan det. Jag har inte börjat packa än eftersom att en väska inte får plats i mitt rum nu när jag gör om. Däremot så har jag börjat göra en packlista med saker som jag inte får glömma och jag är snart uppe i en A4 sida. Ikväll åker jag dessutom till landet för att fira midsommar så på söndag blir det att börja packa och förbereda sig.


Whuuut??

Tro det eller ej men idag har jag shoppat! Jag hade presentkort i centrum som jag behövde göra av med. De presentkorten håller bara ett år så det var lika bra att köra på tyckte jag. Det blev lite blandade grejer, både sånt jag behövde och lite från rean. Hur som helst så blev jag i alla fall av med nästan hela presentkorten så nu är jag nöjd.


Det lönar sig!

Plockade upp min nya favorit igår! Den är enorm men samtidigt ganska liten på något sätt. Det är väldigt stor skillnad från att använda PC och det blir lätt lite strul här och där men vad gör det? Just nu opererar jag min externa hårddisk för att kunna formatera om den så att den funkar i både Mac och PC. Det lär ta ett tag och jag kan inte fortsätta att fixa i rummet för än PCn är borta så nu har jag inte så mycket att göra. Ska bli spännande att titta på filmer på den här stora skärmen!


Sommarens juveler!

Efter spelningen utanför centrum idag köpte jag med mig en ask med jordgubbar hem för 15kr. Detta är dagens andra omgång av dessa godingar! Toppade med lite chokladsås också. Vad vore sommar utan jordgubbar? Det är inte varje dag som man kan äta jordgubbar tills man exploderar!


Sommarens projekt: Möblera om rummet dag 1!

Jag har bestämt mig för att göra om i mitt rum och jag tänkte därför att det kunde vara kul för er att se hur det såg ut från början och hur det går för mig. Dessa bilder här ovan är kanske inte så smickrande. Vanligtvis är det lite mer städat i mitt rum men här har jag redan börjat flytta på saker och ting vilket är anledningen till att det är så stökigt.
Så här ser det ut nu när jag börjat flytta runt på alla bokhyllor. Nästa steg är att flytta på skrivbordet till den väggen som nu är tom. Det kommer bli ganska annorlunda när jag är klar men förhoppningsvis blir det bättre än så som jag har det nu. Jag kände att jag behövde en förändring nu när jag börjar ett nytt kapitel av mitt liv.

Återblick!

Idag är det lite mer än en vecka sedan jag tog studenten och gud vad fort det det har gått. Studentdagen var en väldigt bra dag som började redan kl.5 på morgonen och slutade kl.2 på natten för min del. Vi började med champangefrukost hos en klasskompis och bara hade det mysigt. Det blev en hel del foton tagna som så småningom kanske visas här. Efter det blev det partybuss till skolan då vi delade buss med en annan klass. Väl i skolan var det mycket mingel och så tog vi klassfoton och studentporträtt. Lunchen var inte den bästa och efter det var det dags för avslutning i multihallen. Jag sjöng tillsammans med lärarbandet och vi hade också kokat ihop ett annat uppträdande där jag spelade trummor.

Efter utspringet så var det flakåkning som stod på tur. Det var svinkallt och det blåste så att bli dränkt i öl var inte så kul. Mina fötter var helt fäkta av öl när vi åkte i nedförsbacke eftersom att jag stod väldigt långt fram. Pappa fick komma och hämta mig så att jag kunde släng mig in i duschen. Till skillnad från många andra så drog jag på mig flera lager kläder istället för att ta på mig studentklänningen igen. Jag var lite för kall för att göra det.

Mottagningen var väldigt mysig med många släktingar och god mat. Det var väldigt kul att träffa alla på samma gång. Senare på kvällen när de flesta gått hem så var det dags för slutskivan. Det var lite segt i början men sen blev det bättre. Jag drog hem med sista bussen för att jag var så otroligt trött.

Om man summerar allt så måste jag säga att det var en väldigt bra dag som jag gärna skulle vilja göra om! Det enda jag skulle kunna tänka mig att ändra på är att ta mer kort efter utspringet. Jag ska försöka luska fram lite kort från alla släktingar som kom. Någon måste ju ha fått en bra bild. Till skillnad från många andra som tar studenten så kommer jag faktiskt att sakna skolan och att träffa alla samtidigt. Jag har nog fortfarande inte fattat att jag inte kommer gå till Väsby Nya igen för att gå i skolan. Helt ärligt så vet jag inte vad jag tycker om det än. Jag skulle gärna kunna gå kvar ett tag till eftersom att jag trivs så bra med alla människor där. Under min gymnasietid så har jag dessutom utvecklats så otroligt mycket! Jag har träffat massor med underbara människor, fått vänner för livet och lyckats kamma hem 3 olika stipendier. Jag fick mitt första jobb och jag har uppträtt på alla avslutningar. Jag har dessutom lyckats gå ut gymnasiet med 26 MVG och 5 VG vilket inte är helt fel. Kort sagt så finns det en hel del jag kommer minnas och sakna från den här tiden. Det är under de här tre åren som jag har blivit mig själv. Så till alla som på något sätt har varit med och skapat de här underbara åren: Tack! Jag kommer sakna det otroligt mycket och förhoppningsvis kommer jag kunna behålla både människorna och minnena i många år framöver! Nu väntar en spännande sommar med stora äventyr!


News

3 dagar kvar till studenten och jag startade min morgon med nästan 3 timmars konditionsträning av olika slag. Med andra ord så är både ben, fötter och hjärnan ganska trötta nu. Fötterna är nog värst då jag har skavsår överallt.


RSS 2.0