Gröna Lund

Idag har jag varit på Grönan med familjen. Pappas jobb, Bravida, hade hyrt hela stället så allt var gratis för oss. Swingfly var på scenen så nu sitter jag och lyssnar på hans låtar som faktiskt är ganska bra :) Jag är i alla fall galet trött nu så vi får väll se om jag hittar på nått senare eller vad som händer. Det är ju trotts allt valborg idag.


Hare gött!


Dag 27 - En låt som du önskar att du kunde spela

Dag 27 - En låt som du önskar att du kunde spela: River flows in you - Yiruma


Precis lika fin på gitarr som på piano och killen är superduktig!

Hare gött!


Ha en bra valborg!

Jag hade tänkt lägga upp en video från tjejmässan idag men jag hinner inte nu så det får bli senare ikväll. Jag ska försöka bätttra mig lite med bloggen och lägga upp mer musikrelaterade saker men det är så mycket i skolan just nu så jag har inte riktigt tid. Maj kommer bli väldigt jobbig eftersom att det är slutspurten. Det slog mig ganska nyligen att jag slutar 1:an snart. Känns som att jag nyss började. Jag tror också att det kommer bli mycket jobbigare sen i 2:an när det gäller läxor och sånt.

Glöm inte att rösta på mig i metro on stage för att få en länkning!

Nu måste jag kila!
Hare gött!

Dag 26 - En låt som du kan spela på ett instrument

Dag 26 - En låt som du kan spela på ett instrument: Blackbird - Glee


Hare gött!


Är det fredag eller torsdag??

Jag ligger en dag efter! För mig är det torsdag idag och det är en aning förvirrande :P Men nu är det iallafall fredag och det betyder helg. I helgen ska jag till Gröna Lund och förhoppningsvis göra lite andra saker. Någon gång under helgen ska jag till gymmer med S. Måste komma igång nu för det är inte långt kvar till sommaren. Jag hade tänkt börja med fotbollen igen nästa vecka så att hela maj blir en träna och inte äta godis månad. Vet dock inte om jag kommer klara det men jag hoppas på det iallafall.

Kom just på en sak! :O Tror att mormor kommer hit och ska permanenta mamma så det kommer stinka här hemma. Jag får helt enkelt ta att gå ut eller nått.



Hare gött!


Dag 25 - En låt som får dig att skratta

Dag 25 - En låt som får dig att skratta: Oh My God - Moniker


Fastnar på hjärnan som satan men den är så dålig så jag skrattar varje gång någon sjunger den :P

Hare gött!


Plugg, plugg, plugg

Sitter i skolan just nu. Tänkte att jag skulle berätta om igår eftersom att jag inte hade tid för bloggen igår.

Vi slutade kl 11 och stannade kvar en stund för att Amanda ville fota lite. Efter det tog jag och Stefani bussen till centrum för att käka subway. Vi satte oss på en bänk i fylleparken och käkade i solen. Det var riktigt gott och mysigt. Sen åkte vi hem till Stefani och dansade lite Zumba :P Måste köpa det spelet! Vi satt även ute i solen en stund innan pappa hämtade mig. Hennes hund hårade ner mig rejält så jag var ganska vit när jag åkte hem.

På kvällen pluggade jag matte. Hade matteprov imorse och det blir väll vg iallafall. Det var riktigt jobbigt att plugga hela kvällen för det var så mycket som skulle fastna. Det tog ett tag så jag hann inte med nått annat.

Idag kommer jag också behöva plugga hela kvällen men den här gången till tyskaprovet. Bloggen får därför vänta tills imorron.


Länkar: http://michaelabjorkphoto.blogg.se/ Kolla in henne om ni inte har gjort det. Min kusin <3

Hare gött!


Dag 24 - En låt som du vill ska spelas på din begravning

Jag har ingen sn här låt bestämd så jag lägger uppen som man skulle kunna ha istället.

Dag 24 - En låt som du vill ska spelas på din begravning: My heart will go on - Celine Dion


Hare gött!


What if!?

Just nu håller jag på att fixa några fler videor till er från spelningen med TewarTjejmässan. Måste verkligen bli klar med de nu för det har gått ett bra tag. Samtidigt som jag gör detta så övar jag även på min sångläxa tills imorron. Har flyttat lektionen tills på kvällen för hon skulle åka iväg. Imorron slutar jag tidigt. Vi går halva dagen vilket betyder att jag slutar 11 :P Det är rätt så nice även fast hela kvällen kommer gå åt till att öva på matte och tyska proven som vi ska ha den här veckan.



Hare gött!


Dag 23 - En låt som du vill ska spelas på ditt bröllop

Jag har inte planerat mitt bröllop än. Vet faktiskt inte äns om jag vill, det beror lite på. Om jag gör det så vill jag som det ser ut nu ha den här låten :)

Dag 23 - En låt som du vill ska spelas på ditt bröllop: Marry your daughter - Brian McKnight


Den här låten är så otroligt fin! Lyssna på texten så förstår du vad jag menar :)

Hare gött!


:O

Hemma sen ett tag tillbaka. Jag förstår inte hur stora saker som det här händer i väsby. För er som inte vet/hört det än så har det skett ett mordförsök på min gamla skola. Inte nog med det så bor jag 200 meter därifrån och det var i korridoren där jag hade mitt skåp. Läs mer här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12934135.ab Se video här: http://svtplay.se/t/103285/abc

Idag var det kör igen och vi körde på som vanligt. Efteråt så spelade jag och Tewar lite. Det var lite synd att jag inte hade musiklektion idag för de är de bästa lektionerna. Dock finns det inte så mycket kvar att göra på lektionerna eftersom att jag vet vad jag ska göra som sista uppgift. Resten av dagen var inte så speciell. Vad ska man säga, det var första dagen efter lovet och alla var lagom trötta och okonsentrerade :P

Nu ska jag äta :)
Hare gött!

#1 länken

Som jag sa förut så har jag lovat alla som röstar på mig i Metro on stage och sedan skrivet vilket nummer de var skulle få en länkning i min blogg. Här är den första länken:
http://www.milliez.nu/

Kolla in hennes blogg och rösta på henne i den tävlingen hon är med i som jag gjorde :)

Hare gött!

Home sweet home!

Nu är jag hemma! Lite brunare, lite gladare och lite tröttare än jag var innan vi åkte. På vägen hem så hörde vi ett trafikmedelande på radion där de berättade om att en toalett vid en rastplats hade slutat fungera. Lite roligt faktiskt även fast det viktiga var att folk hade börjat springa över vägen :P Det kommer bli ganska stressigt de här veckorna som kommer. Jag är uppbokad alla helger fram tills skolan slutar med lite olika saker. Nationella proven börjar också i maj men det gör inte så mycket eftersom att solen är framme.

Ikväll borde jag gå på ett möte med Väsby mot våld men jag vet inte om jag hinner det. Vi får se helt enkelt. Haft ett bra lov?

Hare
gött!

Metro on stage

Just nu ligger jag på plats 449 i Metro on stage's tävling och det kommer inte räcka så långt. Jag vet att det är många som har gillat på facebook men det hjälper inte. För att rösta på mig måste du skapa ett konto och sedan klicka på det gröna hjärtat. Jag vill ju självklart ha så många röster som möjligt så jag tänkte att de som röstar och sedan kommenterar i det här inlägget att de har gjort det samt vilken röst de blev får en länkning i ett inlägg på onsdag :D

Jag skulle bli jätteglad om så många som möjligt ville hjälpa mig med det här! :)
Hare gött!

Dag 22 - En låt som du lyssnar på när du är ledsen

Dag 22 - En låt som du lyssnar på när du är ledsen: You will never be - Julia Sheer


Det är är också en sjukt duktig sångare som jag hittade på youtube. Låten är ju lite sorglig så den passar bra att lyssna på när man är ledsen.

Hare gött!


Dag 21 - En låt som du lyssnar på när du är nöjd

Dag 21 - En låt som du lyssnar på när du är nöjd: If I die young - Sam Tsui


Sjukt duktig sångare som gör den här låten mycket bättre än orginalet.

Hare gött!


Just the way you are

Sitter i stugan i Töreboda och har nyss käkat påskmiddag. Idag har vi hunnit med mycket! Gick en prommenad i morse och när vi kom tillbaka var det dags för käk. Låg väll en timme och bättrade på brännan lite efter det. Jag måste säga att solen är mycket starkare här nere och allt är mycket grönare också för den delen. Jag har iallafall ganska tydliga vita sträck på kroppen och det är så det ska vara. Ska man sola så måste det ju synas att man har gjort det. Annars finns det ingen mening med att göra det :P Vi har ingen riktig dusch här nere så jag försökte mig på en egen variant efter solningen och det var rätt så kallt. Det är 10 grader i vattnet så där kan man ju inte heller bada direkt. Jag är en stor badkruka för er som inte visste det :P

Igår gjorde vi inte så mycket eftersom att det var första dagen men jag blev utstirrad ordentligt på vägen hit i torsdags. Jag älskar att åka bil på kvällarna, det är så himla mysigt :D

Hare gött!


Dag 20 - En låt som du lyssnar på när du är arg

Dag 20 - En låt som du lyssnar på när du är arg: Be mine - Robyn


Jag är nästan aldrig arg och när jag väl är det så lyssnar jag på all musik men den här vet jag finns med på listan iallafall.

Hare gött!


Dag 19 - En låt från ditt favoritalbum

Dag 19 - En låt från ditt favoritalbum: Remember december - Demi Lovato


Det finns inte så mycket mer att säga om den här låten än att den är super bra!

Hare gött!


Töreboda

Åker till landet om en stund. Kommer vara borta tills på måndag men jag har lagt in några tidsinställda inlägg till er så det inte blir helt tomt. Troligtvis kommer jag ha internet där nere också men jag vet inte om jag kommer ha tid att uppdatera något. Vi får se helt enkelt.

Glöm inte rösta på mig här för att få en länkning!

Hare gött!

Dag 18 - En låt som du önskar att du hörde på radion

Den här låten är så himla fin så den borde spelas på radion. Vad vet jag den kanske gör det men inte vad jag har hört iallafall.

Dag 18 - En låt som du önskar att du hörde på radion: What are words - Chris Medina



Hare gött!


20 april


Min fina vän Stefani :D
Foto:
Amanda

Imorse var jag en sväng på gymmet med Stefani igen och det dödade mig verkligen! Den här gången värmde vi upp lite innan också + att vi hade träningsverk från förra gången vilket gjorde det ännu jobbigare. Ska iväg till landet i helgen så jag slipper som tur är träna mera :P När jag kom hem käkade jag lite och sedan la jag mig på balkongen en stund. Det var skönt men inte så mycket sol tyvär.

Nu ska jag städa mitt rum medan jag lyssnar på musik. Hur kommer det sig att mitt rum alltid blir stökigare på loven? Blir det så för er också?

Gör ett konto och rösta på mig i Metro on stage här: http://onstage.metro.se/artist/3133

Hare gött!


Dag 17 - En låt som du hör ofta på radion

Den här låten passar ju perfekt in på dag 17. Jag hör den jätteofta på radion men det gör inget för den är så bra!

Dag 17 - En låt som du hör ofta på radion: Grenade - Bruno Mars


Älskar texten! Det är en riktigt fin låt och han slog igenom väldigt snabbt och stort.

Hare gött!


Bts


Här är en BTS bild från idag som jag fick från Amanda. Originalet finns här:

Under kvällen hade jag tänkt försöka skriva ett cv eller något som iallafall liknar ett. Någon som har en länk till en bra mall på hur man ska lägga upp det? Kommentera i sånna fall gärna. Ska också klämma in lite musik i mitt schema som inte är så fullt. Funderar på att börja med en liten sak som jag kallar "Fredagsvideo" men mer om det senare när jag har slut på videor. Jag har fortfarande 4st videor från tjejmässan som jag inte har visat för er men jag är för lat för att fixa dem ;) Det kommer snart, jag lovar!

Rösta på mig i Metro on stage här: http://onstage.metro.se/artist/3133

Hare gött!


Stadshuset


Den här provade jag på idag och den var väll helt okej. Det kanske inte syns men det är iallafall en daim päron glass. Bild lånad från Gb.se

Idag har jag hunnit med mycket! Gick upp tidigt för att åka till stan med Amanda och Stefani. Amanda var sugen på att fota lite så vi gick till stadshuset och knäppte lite bilder. Jag var väll mest modell till dem men jag tog även några bilder på Amanda. Av det jag såg så blev bilderna ganska bra men vi får se sen när de är färdigredigerade. Stefani fotade också lite så jag hoppas få lite bilder av henne också ;) Det roligaste var nog när det kom några kineser och började cirkla runt oss. Tillslut frågade de om de fick ta kort med Amanda för att hon var så vacker. Snacka om att vi skrattade efter det :D På vägen tillbaka skulle vi ta en glass men de bangade så jag fick äta min glass helt själv.

När vi va hemma igen kom farmor och körde mig till frissan. Det som syns mest är väll att jag klippte luggen kortare. Vet inte än hur det blev och om jag är nöjd eftersom att hon alltid gör lockar i håret som står åt alla möjliga håll och kanter :P

Det blir ingen träning ikväll eftersom att jag har träningsverk i hela kroppen. Värst är det i armarna eller igantligen hela överkroppen. Därför lär det väll bli så att vi åker imorron istället.

Rösta på mig i Metro on stage här: http://onstage.metro.se/artist/3133

Hare gött!


Dag 16 - En låt som du brukade älska men nu hatar

Säga att jag hatar den här låten är väll lite att ta i men jag gillar den inte längre. Den är lite för uttjatad :P

Dag 16 - En låt som du brukade älska men nu hatar: Don't stop believing - Glee



Hare gött!


Trumvirlel tack! :)


För ett tag
sedan anmälde jag mig till Metro Onstage som är en musik tävling. Jag valde att anmäla mig med min låt "I Will Fight(Outrage)" som jag skrev för ett tag sedan. Om ni vill veta mer om låten kan ni läsa det här. I den här tävlingen kan man vinna marknadsföring och få spela inför massor med människor. Röstningen sker i olika omgångar.

Idag öppnades röstningen och jag vill därför be er att rösta på mig och min låt. Det skulle betyda jättemycket om ni ville ge mig en röst. För att rösta så måste man vara inloggad på facebook, twitter eller e-mailkonto samtidigt som man klickar på det gröna hjärtat. Tyvär går det bara att rösta en gång så ni får gärna sprida vidare länken så skulle jag bli glad :D

Rösta på mig i Metro onstage här: http://onstage.metro.se/artist/3133

Hare gött!


Bas pass

Nu har jag både hunnit äta och träna. Jag och Stefani gick på ett bas pass på friskis och svettis med en massa pansionärer. Jag lovar att vi va yngst där :P Men det var kul och jobbigt så det ska vi göra flera gånger. Ingen ville göra lunch till mig när jag kom hem så jag fick göra det till alla lata människor i det här huset. Nu ska jag slänga mig in i duschen och sedan förbereda överraskningsinlägget som kommer upp ikväll.

Håll utkik! Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge ;)
Hare gött!

Dag 15 - En låt som beskriver dig

Älskar den här låten! Älskar texten och älskar henne!

Dag 15 - En låt som beskriver dig: This is me - Demi Lovato




Kunde inte bestämma mig för om jag gillade den ackustiska versionen eller orginalet mest så jag la upp båda ;)

Hare gött!


Träning

Åt nyligen köttbullar och pastasallad till middag. Smarrigt :) Var ju som sakt hos Stefani en stund idag. Vi tog en ganska lång prommenad i det sköna vädret till friskis och svettis för att kolla lite priser. Vi vill och behöver nämligen börja träna. Imorron ska vi gå på ett pass för det visade sig att de hade rabatt nu på påsklovet :) Troligtvis så kommer vi fortsätta träna efter lovet också eftersom att det var huvudsyftet :P

Slänger in en blid som Amanda tog på mig och mina syskon i höstas :)

Imorron har jag en överraskning till er! :D Eller igentligen inte men det är en lite sak som ska bli spännande att se vad det blir av. SJÄLVKLART har det med musik att göra! ;)
Hare gött!


Dag 14 - En låt som ingen skulle förvänta sig att du älskar

Ååh vad jag älskar den här låten! Hörde den för ungefär en månad sedan när jag satt i bilen på väg hem från musikskolans rockkonsert och jag fastnade direkt.

Dag 14 - En låt som ingen skulle förvänta sig att du älskar: Still Broken - Plan Three


Ni som känner mig vet att jag inte brukar lyssna på rock men det här låten är sjukt bra!

Hare gött!


Hej värme!

Håller på att fixa mig just nu. Låg en timme på balkongen fast jag blev inte lika brun som igår. Nu ska jag snat iväg till Stefani och gå på en prommis i det fina vädret :) Det blir därför inte så mycket blogg idag heller.

Nångon mer än jag som njutit av vädret idag och igår??
Hare gött!


Hahaha

You: *Takes a book and smacks friend on the face*....
Friend: What the hell was that for?
You: I facebooked you..


Dag 13 - En låt som får dig att känna dig glad för att du gjort något dumt

Jag brukar inte göra dumma saker så jag har väll inte direkt någon sån låt. Vet inte heller varför jag valde just den här låten :P

Dag 13 - En låt som får dig att känna dig glad för att du gjort något dumt: Learn my lesson - Daughtry



Hare gött!


Första dagen på lovet

Lyckades sova till 12 idag även fast jag sov 4,5 timmar på dagen igår och inte var ett dugg trött när jag gick och lade mig. Vid 1 la jag mig på balkongen och solade i en timme. Tro det eller ej men det syns rätt så tydligt att jag har blivit brun :) Ska försöka sola en stund varje dag på lovet så man får lite fin färg. Klänningen jag skulle beställa hem är slut redan! :O Galet om jag får säga det själv!

Jag har ingen aning om vad jag ska göra idag utan vi får se vad som händer.
Hare gött!

Dag 12 - En låt från ett band du hatar

Har aldrig gillat den här låten. Förstår inte meningen med den, om det äns finns nån?! Tycker iallafall att både låten och bandet suger :P

Dag 12 - En låt från ett band du hatar: We no speak americano - Yolanda be cool



Hare gött!


Påsklov!! :D

Äntligen säger jag bara! :D Hade igentligen klarat mig en vecka till men skitsamma. Kom hem vid ett idag och då gick jag direkt och lade mig. Sov i 4,5 timmar och det var riktigt skönt! Mamma väckte mig sedan för att vi skulle åka till centrum. Köpte ett par skor tills i sommar :D Vi köpte också dubbelt så mycket godis som vi brukar göra för samma pris. På vägen hem köpte vi Burger King, smarrigt. Jag hade ju ett läxförhör och ett prov idag i skolan och båda gick bra tror jag. Älskar lättnaden jag kännde när vi var klara med allt och hade slutat. Jag har inget jag måste göra längre :P


De skorna i högra hörnet köpte jag för ungefär en månad sedan och de andra köpte jag idag :)

Hare gött!


Dag 11 - En låt från ditt favoritband

Jag har inget direkt favoritband men jag gillar det här bandet väldigt mycket. Gillar nästan alla deras låtar :)

Dag 11 - En låt från ditt favoritband: Need you now - Lady Antebellum


Blev störtkär i den här låten när jag hörde den första gången dock visste jag inte vad den hette så jag frågade typ alla :P

Hare gött!


Gitarr

Efter skolan idag gick jag till Vilunda och lyssnade på när Tewar spelade en låt för mig. Stannade även kvar där tills min gitarrlektion började. Vi spelade lite på läxan och övade på att ta ut ackord ur en låt. Jag har ganska länga velat kunna spela Trust men har inte hittat några ackord så Ingemar hjälpte mig med det. Tänkte att jag eventuellt lägger upp de här nästa vecka och jag har lust :P

Jag kände mig lagom utanför när folk gick i shorts eller t-shirt och jag gick med min vinterjacka. Hade jag vetat att det skulle bli 15 grader varmt ute så skulle jag tagit vårjackan.

Nu ska jag plugga resten av kvällen. Har samhällsprov och matteläxförhör imorron. Kanske måste klämma in lite internetshopping mitt i :P

Hare gött!

Dag 10 - En låt som gör att du somnar

Jag somnar inte till musik och även om jag skulle göra det så skulle det inte vara för att musiken var dålig. Därför valde jag den här låten.

Dag 10 - En låt som gör att du somnar: Alyssa Shouse - In my heart


Älskar den här låten och eftersom att den är så lugn så tror jag att jag skulle kunna somna till den. Det är en balans genom hela låten och det är en sån låt som man kan slappna av till.

Hare gött!


Sånglektion

Idag slutade vi nästan en timme tidigare så jag gick till Vilunda och väntade. Det var rätt så kallt på Kultur + att jag behövde skriva ut några papper. Sånglektionen gick bra :) Jag berättade för Agneta om mina "framtidsplaner" och hon tyckte att det lät bra. Vi började med en ny låt som jag valde, nämligen "Right here waiting". Vi höjde den en tornart så nu måste jag spela den igen för dig Amanda :P Jag fick lite tips också på sångtekniken vilket jag igentligen får varje gång.

Åt pannkakor till middag så nu är jag nöjd! Har också tittat på "Mean Girls 2" och den var väll helt okej. Nu ska jag plugga resten av kvällen.

Hare gött!

Videor från tjejmässan

Här är de 3 första videorna från Tjejmässan i lördags. Det var inte så bra ljud i mickarna + att folk pratar i bakrunden så ibland är det lite svårt att höra. Vi hade iallafall kul och det är huvudsaken :D






Resten av videorna kommer någon annan dag :)
Hare gött!


Dag 9 - En låt som du kan dansa till

Dag 9 - En låt som du kan dansa till: Beat it - Michael Jackson


Den här låten dansade vi till på skolavslutningen i 9:an och jag kommer fortfarande ihåg stegen ;)

Hare gött!


Music update


Efter gårdagens värme så vill jag ha sommar. Blev jättebesviken idag när det inte alls var så varmt ute. Bilden är på mig när vi var på Kreta 2007 och den bjuder jag faktiskt på. Väldigt fin med snea tänder och urfula solglasögon :P Snacka om att man har ändrats.

Idag var det iallafall musiklektion på morgonen. Jag satt med en gitarr och spelade lite för mig själv eftersom att våran sista uppgift är att spela upp något valfritt. Jag satt därför och klurade lite på det. Funderar faktiskt att sjunga min låt "Someday" eftersom att den har lite med just den här skolan att göra. Tänkte att det kunde vara en rolig slutsak. Vi har bara 3 musiklektioner kvar innan vi slutar för det är några som faller bort av olika orsaker och det fick mig att inse att vi slutar skolan snart! :O

Efter musiklektionen var det kör :D Den här gången var vi några fler som tur var fast jag tycker att vi borde ha börjat tidigare. Hahaha Anna om du läser det här så kommer jag aldrig glömma din blick när Tewar började sjunga! Du såg jätteförvånad ut, som om du aldrig hade hört henne sjunga förut ;)

Hare gött!


Peace & Safe 2011



Det här inlägget är för mina läsare som antingen spelar i ett band, sjunger eller liknande. Som jag har skrivit förut så är jag nu mera en dela av Väsby mot våld och just nu håller vi på att planerar våran talangtävling Peace & Safe. Kopierar in en text från
Väsby mot vålds hemsida

Den 21 maj 2011 planerar vi för andra året i rad att ha vår stora talangtävling "Peace & Safe" i Upplands Väsby. Har du någon talang du vill visa upp eller känner du någon som har det? Anmäl dig nu!

Här kan du se några klipp från Peace & Safe 2010:
http://www.vimeo.com/14864163

Juryn:
Juryn ska utse vinnarna i Peace & Safe. Bedömningen ska utgå från:

  • 40 % artistens deklarerade ställning mot våld eller för trygghet (det kan vara i en låt text eller uttalande på scenen osv men det måste vara med…).
  • 30 % artistens scennärvaro och utstrålning.
  • 30 % artistens förmåga att hantera sin musik, dans eller annat framförande.


Representanter från
Peace and Love, Borlänge
Metropol Morgon, Sveriges Radio
Efterlyst, TV3
Arena Satelliten, Sollentuna
Stöldskyddsföreningen, Stockholm

Denna talangtävling är ett jättebra sätt att visa vad man kan och vad man vill. Vi vill så klart att så många som möjligt är med så om det är någon som är intresserad så vore det kanon. Anmälan görs på: http://www.vasbymotvald.se/peace.html

Hare gött!


Dag 8 - En låt som du känner till alla ord i

Det här är en sån låt som man aldrig tröttnar på! Älskar den verkligen fast jag inte lyssnar så mycket på den längre.

Dag 8 - En låt som du känner till alla ord i: Just so you know - Jesse McCartney


Den här låten väcker minnen kan jag säga :P

Hare gött!


Vmv

Ska snart iväg och göra reklam för Väsby mot vålds fotbollturnering i höst på mammas dagis. Ska bli intressant att se hur det går till :) Ska försöka fixa videorna från spelningen sen när jag kommer hem men vi får se. Har engelskaläxa som måste göras.

I 8:an skrev jag en bok om mig själv. Boken om mig, Therese Hansson hette den. Det finns några kapitel som har med musik att göra så jag funderar på att skriva de har på bloggen. Jag tycker själv att det är väldigt kul att läsa :P

Hare gött!

Dag 7 - En låt som påminner om en viss händelse

När jag gick i 8:an så hade jag och två kompisar ett band. Vi hette The Suspenders som betyder hängslerna :P Vi skrev några egna låtar som jag tänkte fixa till nån gång i framtiden.

Dag 7 - En låt som påminner om en viss händelse: That's the way it is - Celine Dion


Låten påminner om en gång när både de har tjejerna var hos mig och vi fick för oss att jag skulle sjunga den här och de skulle köra till. Vi hade riktigt kul när vi gjorde det och vi skulle nog ha sätt riktigt knäppa ut. Tror faktiskt att jag har det på film någonstans men tyvär lär jag inte få lägga upp det ;)

Hare gött!


Spelningen

Nu blev det äntligen lugnt i huset. Vi har varit barnvakt till småkusinerna från kl.9 imorse så ne kanske fattar att jag är lite trött nu :P

Tänkte berätta lite om spelningen på tjejmässan igår. Jag åkte dit så att jag var där vid 11 ungefär och redan en timme senare så var det kö utanför. Vi soundcheckade och fixade innan utställarna kom. Själva spelningen gick väll sådär. Vi sjöng lite fel osv, men vi hade kul och det var det som var meningen :) När vi hade spelat klart så var jag kvar med Amanda, Stefani och Inez. Vi drev runt lite och sen lyssnade vi på Frozen Fears när de spelade. Sen var det movie time :) Jag och Amanda tittade på "Tusen gånger starkare" som inte var så bra och sen åkte vi hem till mig och käkade. Kött och pommes som vanligt på lördagar :P Sen satt vi mest och pratade och jag sjöng lite för henne innan hon skulle hem. När hon hade gått satte Josse och jag på en film, "Från andra sidan", och käkade massa chips :)

Under veckan så ska jag försöka klippa till filmen från när vi uppträdde. Så vi får se om det är nått som är värt att visa.

Hare gött!

Dag 6 - En låt som påminner om någonstans

Den här låten passade allderles utmärkt till det här. Den påminner mig nämligen om när jag var på Kreta 2007. Det var den här låten och 2 till som gick om och om igen på tv:n.

Dag 6 - En låt som påminner om någonstans: Love is wicked - Brick & Lace


Jag gillar faktiskt fortfarande den här låten fas jag lyssnar inte så ofta på den eftersom att den blev rätt så uttjatad då.

Hare gött!


Wohoo

Tidsinställt!

För några dagar sedan hade jag besöksrekord! Hela 62 besökare :D Tyckte att det var värt att påpeka ;)

Nu är jag på plats i Kulturhuset och gör mig redo för spelningen. Uppdaterar ikväll om jag har tid ;)

Hare gött!

Dag 5 - En låt som påminner om någon

Tyvär så fanns det ingen studioversion av låten på Youtube så den här får duga. Den här låten påminner mig om en av mina bästa kompisar från när jag gick i 4:an. Hon var den första jag sjöng för någonsin tror jag och det var just den här låten. Att hon sedan visade sig vara en riktigt dålig kompis är en annan historia som vi kan ta en annan gång om det är någon som är intresserad.

Dag 5 - En låt som påminner om någon: Shirley Clamp - Eviga längtan


Jag har iallafall henne att tacka för att hon på nått sätt väckte mitt musikintresse.

Hare gött!


Full rulle ;)

Har haft fullt upp idag. Åkte till Tewar för att öva inför imorron och det gick bra. Sen kom mamma och hämtade mig och så åkte vi till mormor och åt. Det var jättegott jag jag känner mig som en packad sill just nu. Åkte hem efter ett tag och nu har jag fullt upp med att förbereda inför spelningen imorron. Det är papper som ska fixas, kamera som ska laddas + att man inte får glömma nått :P Men det blir någ bra tillslut. slänger upp dagens låt alderles strax.

Hare gött!

Ackord?

Hemma nu men ska iväg igen om en stund för att öva inför spelningen imorron :) I kväll ska jag också till mormor och äta middag, hoppas att det är något riktigt gott! Vi valde till de individuella valen idag i skolan och självklar är några olika musikkurser med på listan. Tycker däremot att vi borde fått mer än 2 dagar på oss att bestämma.

Jag funderar på om jag ska börja lägga upp ackord till bra låtar som jag ska brukar spela men då gäller det att det finns intresse för det och det är inte helt säkert. Därför undrar jag:

Finns det någon musikälskare som läser min blogg och har nytta av ackord? Skulle det vara nått som ni vill att jag ska göra??

Hare gött!

Dag 4 - En låt som gör dig ledsen

Jag har ingen låt som gör mig ledsen eftersom att jag blir glad av att lyssna på musik :)

Dag 4 - En låt som gör dig ledsen: Carrie Underwood - Just a dream


Måste jag välja så blir det den här för den är så pass sorglig.

Hare gött!

Tågresan


Måste berätta om det som hände idag! Vi åkte in till stan med klassen för att gå till forum för levande historia. När vi skulle hem så missade vi ett tåg precis så vi fick vänta på nästa. När vi sedan satt på tåget så slocknar några lampor och en gubbe säger i högtalarna att det inte finns någon ström till tsåget just nu. Så vi väntar ett tag och sedan börjar tåget åka igen. Vi hinner dock bara ca 500 meter innan vi stannar igen. Här sitter vi sedan i ca 1,5 timmar och får höra att inga tåg går eftersom att tågen inte har någon ström. Efter ett tag får vi veta att vi inte kommer komma någon stans och att de tänker börja evakuera tåget.

När vi är på väg att gå till den ända öppna dörren så dyker den här skummisen upp och klottrar på tåget. Har har inget bättre för sig kan man undra!? Vi fick iallafall hoppa ut ur tåget och gå på såret till Karlbergs station. Sen stod vi där och väntade på pappa som var snäll nog att komma och hämta oss :) Från att vi satte oss på tåget tills jag var hemma så tog det 3 timmar. Nån mer än jag som fastnade på tåget?

Ska på möte strax med Väsby mot våld så dagens låt kommer frammåt kvällen.
Hare gött!


Fast i Stockholm

Jag är fast i stan på grund av ett strömfel och jag vet inte när jag kommer hem så jag får helt enkelt blogga när jag kommer hem :P om jag gör det vill säga ;)

Spelning :D

Nu är det äntligen dags för en spelning igen :) Så jag sänkte informera er om den.

När: Lördag 9 April
Tid: 13-16. Vi spelar mellan 13 och 14.30
Var: Tjejmässan i kulturhuset
Med: Tewar och Clara
Vad: Vi ska sjunga ett antal olika låtar
Inträde: Om du är under 20 så är det gratis, annars 20 kr.
Övrigt: Vi spelar som bakgrundsmusik i Måsen, rummet längst upp.

Det kommer vara en massa olika aktiviteter som man kan pröva på. Frozen Fears spelar och det är även filmvisning :) Tyvär tror jag inte att killar får komma eftersom att det är en tjejmässa :P

Hare gött!

Dag 3 - En låt som gör dig glad

Det här var faktiskt ett gansk svårt val. Jag vet inte om den här räknas eftersom att det inte är hon som sjunger orginallåten men eftersom att det är min blogg så bestämmer jag att det gör det :D Jag älskar nämligen den här covern och jag blir alltid glad när jag lyssnar på den :) Dessutom är hon grymt duktig och jag är superglad att vi har lärt känna varandra :D

Dag 3 - En låt som gör dig glad: Tewar - Fields of gold


Jag älskar i och för sig allt hon sjunger, min sångfågel :P

Har gött!


Sånglektion

Tänkte skriva att jag nyss kom hem men det var inte riktigt sant :P Jag slutar ganska tidigt på onsdagar så det är nice. Idag var det iallafall solosång efter skolan och jag fick rusa dit eftersom att mitt schema har ändrats. Jag bytte tid så att jag ska slippa stressa så nu börjar den kl.3 :) Agneta var frisk idag, som tur var! :D Vi sjöng lite på "Smile" som jag har haft som läxa rätt länge nu men eftersom att hon varit borta så har vi inte kunnat göra nått. Det gick iallafall väldigt bra tyckte hon och det gjorde jag med för den delen. Jag fick en ny läxa och så sa jag till henne att jag ville sjunga "Right here waiting" så jag ska försöka hitta noter till den. Om det är någon som har det eller vet vart det finns så får ni gärna säga till :D

Vi fortsatte
med våran dans idag på idrotten och jag tror att det kan bli riktigt bra :) Sen fick vi även årets valkatalog och vi fick reda på allt som det innebär så nu har man ett svårt val att göra till på fredag. Känns nästan som när man var tvungen att bestämma vilket gymnasium man skulle söka till. Jag får helt enkelt fundera på det.

Hare gött!


Dag 2 - Den låt du tycker minst om

Jag tror inte att jag insåg hur svårt det skulle bli att välja ut rätt låtar när jag bestämde mig för att göra det här men jag ska göra så gått jag kan :)

Dag 2 - Den låt du tycker minst om: Nelly Furtado - Say it right


Den här låten har jag aldrig tyckt om och jag funderade till och med på att inte lägga upp den här för jag tycker inte att den förtjänar det :P Om det hade varit någon annan som sjöng så hade det varit mycket bättre så det är egentligen henne jag inte tycker om.

Hare gött!


Musik :)

Kom hem ganska sent efter en helstressig dag i skolan. Redovisade på musiken och det gick bra :) Jag har jobbat med Lasse Berghagen och själva redovisningen om honom har jag redan gjort så nu skulle jag sjunga en av hans låtar. Jag sjöng därför "Teddybjörnen Fredriksson" eftersom att det är nästan den ända låten han har gjort som jag kan :P Gunn tyckte tydligen att det var jättebra för jag gjorde på mitt egna sätt så det var bra :D Här är min version :


Efter den lektionen så var det första körlektionen för i år och jag tyckte att det skulle bli jättekul. Det visade sig bara bli jag och Tewar som visste om att det var kör så vi övade lite inför helgen istället :) Sen blev det stress tillbaka till kultur så jag fick slänga i mig maten. Efter det hade vi matteläxförhör, engelskaförhör och historiaprov. När vi hade slutat var vi så chockade över att vi inte har några fler läxor att vi satt kvar i skolan(!?) haha :P

Hare gött!


Dag 1 - Din favoritlåt

Idag börjar vi med 30 dagars listan :) Jag har väldigt mycket plugg tills imorron så det kommer vara lite trist här tills på onsdag. Sen har jag hela veckan ledig :)

Dag 1 - Din favoritlåt: Heaven sent - Keyshia Cole


Just nu måste jag säga att det här är min favoritlåt. Jag brukar inte lyssna på henne men den här låten och en annan som hon har gjort är riktigt bra :)

Hare gött!

Musik lista

Idag har jag varit på 11års kalas hos min kusin och käkat en jädrans massa godsaker :P Ikväll ska jag plugga historia och jag hoppas att jag kommer någon vart. Nu ska jag käka :P

Det här tänkte jag börja med från och med imorron för att få lite mer musik i bloggen:

30 dagars musik lista 
Dag 1
- Din favoritlåt:
Dag 2 - Den låt du tycker minst om:
Dag 3 - En låt som gör dig glad:
Dag 4 - En låt som gör dig ledsen:
Dag 5 - En låt som påminner om någon:
Dag 6 - En låt som påminner om någonstans:
Dag 7 - En låt som påminner om en viss händelse:
Dag 8 - En låt som du känner till alla ord:
Dag 9 - En låt som du kan dansa till:
Dag 10 - En låt som gör att du somnar:
Dag 11 - En låt från ditt favoritband:
Dag 12 - En låt från ett band du hatar:
Dag 13 - En låt som får dig att känna dig glad för att du gjort något dumt:
Dag 14 - En låt som ingen skulle förvänta sig att du älskar:
Dag 15 - En låt som beskriver dig:
Dag 16 - En låt som du brukade älska men nu hatar:
Dag 17 - En låt som du hör ofta på radion:
Dag 18 - En låt som du önskar att du hörde på radion:
Dag 19 - En låt från ditt favoritalbum:
Dag 20 - En låt som du lyssnar på när du är arg:
Dag 21 - En låt som du lyssnar på när du är nöjd:
Dag 22 - En låt som du lyssnar på när du är ledsen:
Dag 23 - En låt som du vill ska spelas på ditt bröllop:
Dag 24 - En låt som du vill ska spelas på din begravning:
Dag 25 - En låt som får dig att skratta:
Dag 26 - En låt som du kan spela på ett instrument:
Dag 27 - En låt som du önskar att du kunde spela:
Dag 28 - En låt som gör att du känner skuld:
Dag 29 - En låt från din barndom:
Dag 30 - Din favoritlåt för exakt ett år sedan:

Mindre Värd

Mindre Värd heter den andra låten jag har skrivit. Jag skrev den i höstas som hett skolprojekt i Svenska A. Vi fick i uppgift att göra något med temat värdegrund så jag valde att skriva en låt om mig själv och min uppväxt. Texten speglar alltså det som hände mig när jag var mindre och jag tyckte att det var ett jätteroligt projekt.

Det är min första och troligtvis sista låt på svenska eftersom att jag tycker bättre om att sjunga på engelska. Som pricken över i så fick jag även högsta betyg på projektet. Det är ganska lätt att lista ut hur min barndom om man lyssnar på texten så jag tänker inte skriva så mycket om det utan ni får lyssna själv.


Den här versionen, som jag har uppe på Youtube är det första utkastet av låten. Jag var förkyld när jag spelade in sången så inför sommaren så ska jag se till att göra om det så att ni kan få höra den helt färdiga versionen :)

Hare gött!


Ny struktur

Jag har bestämt att jag ska börja blogga lite mer om huvudämnet i min blogg nämligen musik. Därför kommer jag inte skriva så mycket om det som händer på vardagar utan mer om det är speciella saker. Sen tänkte jag även försöka lägga upp en ny live video på när jag sjunger varje eller varannan vecka om det är någon som skulle tycka att det var roligt :) Börjar i sånna fall med det nästa vecka. Under helgen har jag en stor uppsats som jag måste göra och därför kommer det kanske inte bli så mycket uppdatering. Farmor kommer ikväll med lite kläder till mig så om jag har lust kanske jag lägger upp nån bild på dem. Det är ju trotts allt mitt liv jag ska skriva om ;P

Har tyvär inga bilder på den här datorn "/
Hare gött!

1 år sedan!

Nu ska ni få veta något roligt.
Idag är det exakt ett år sedan jag startade mitt Youtubekonto! lite roligt egentligen med tanke på att det är 1 April idag men det var inget jag tänkte på när jag valde att börja lägga upp videor. Jag hade väll velat göra det rätt så länge men mamma ville inte att jag skulle visa mig på internet... Men iallafall så fick jag göra ett konto och jag lägger upp min första videon längst ner i inlägget. Jag tycker att man både kan se och höra att jag har utvecklats under det året som har gått. För min egen skull så ska jag lägga upp lite statestik i det här inlägget också :P

Uppladdade videoklipp: 31
Prenumeranter: 9
Videovisningar: 4 546
Kanalvisningar: 2 546
Originals: 3
Video som jag sjunger på med flest antal visningar: 406



Hare gött!


1 April! April, April, jag kan lura dig vart jag vill!

Var det någon som blev lurad idag? Inte jag iallafall :P
När vi kom in i matsalen försökte lärarna och de som jobbar på Kultur lura i oss att det skulle komma någon skolinspektör och kolla om vi lydde hälsokraven eftersom att vi äter på ett nytt ställe. De sa att alla var tvungna att ha hårnät när man var i matsalen men istället för hårnät så delade de ut sånna här blåa skoskydd. Det var inte så många som trodde på det men det var en kul grejj.

Så här fina var vi i våra skoskydd :)
Vi försökte få alla att sätta dem på sina huvud för att lura alla andra som kom in men det var inte så många som gjorde det. Maten var också god för den delen. Chicken nuggets, "kina ris" och chilli sås. Dessutom var det ju fredag så det gjorde det hela lite bättre :)

Så här fina var jag och Inez när vi spexade till lite. Vi hade riktigt kul på lunchen och jag hade på mig de där skoskydden resten av dagen av någon anledning. När jag väl tog av dem så hade jag världens rand i pannan och det var tydligen jätteroligt :P

Hoppas ni haft en rolig första April :)
Hare gött!


Allt och ingenting!


Nu är det äntligen fredag! :) Dock kommer helgen bestå av den jääädrans massa plugg men det ska nog gå att göra nått bra av den iallafall. Slutade tidigt idag och när jag kom hem satte jag mig framför min dator. Nu har jag alderles nyss bakat kladdkaka som ni ser på bilden :P Sitter med äggklockan bredvid mig och den ska vara klar om 5 minuter för er som ville veta det.

Nu håller jag på att uppdatera min Iphone och det ska väll vara klart snart hoppas jag. Funderar på att ta en sväng på löpbandet för det var ganska länge sedan. Senare under kvällen ska jag gå och köpa pizza :D Mums! Jag har även 2 inlägg till som ska upp under kvällen eftersom att båda har att göra med idag. Det blir både bilder och musik kan jag avslöja ;)

Innan jag slutar skriva och går ner för att ta ut kladdkakan ur ugnen vill jag bara säga tack för kommentarerna :) Och till Stefani: Vi var bar underhållningsmusik så det var meningen att de skulle snacka medan. Fast jag håller med om att de kunde ha varit lite tystare ;)
Hare gött!


RSS 2.0